Spreekt

 • Be yourself, be a role model ©

  You never too young to dream bigWie had er als kind geen helden? Nelson Mandela, Prinses Diana of misschien wel Barbie of Superman. Uit onderzoek is gebleken dat deze helden ons zelfvertrouwen vergroten op het moment dat we ze gebruiken als voorbeelden. We leren van ze en de eigenschappen van onze helden stralen ook op ons af, waardoor we meer voor elkaar krijgen. Heb jij tegenwoordig ook nog zo’n voorbeeld, een held, in je leven? Iemand die je laat geloven dat je alles kan bereiken, als je maar wilt! En realiseer jij je weleens dat ook jij iemands rolmodel kan zijn en met die kracht een voorbeeld en een inspiratiebron bent en dus jouw ervaring en succes kan doorgeven? In ‘Be yourself, be a rolemodel’ staat de functie van rolmodellen centraal. Als je jouw grote voorbeelden onder de loep neemt, krijg je meer inzicht in je ontwikkeling en ontdek je welke kanten van jouw persoonlijkheid je nog verder wilt laten groeien. En door ideeën uit te wisselen met anderen die al ervaring hebben met dit proces, kun je dit ook nog eens sneller en meer doelgericht aanpakken. Maar er is nog een groot voordeel van werken met rolmodellen. Want ook al heb je het misschien niet door, jij bent op jouw beurt ook een rolmodel voor anderen. Door dit in te zien, ontdek je dat jouw goede kanten veel bijzonderder zijn dan je dacht. Zo versterk je je eigen identiteit en houd je je ambitie levend. En… door een rolmodel te zijn help je anderen om hetzelfde te doen.

 • Ambities waarmaken

  BanksyLukt het jouw om je ambitie waar te maken?

  Of kan je wel een steuntje in de rug gebruiken?

  Ambitie is een woord dat we vaak associëren met macht, ellebogen werk en carrièrejagers en voor veel vrouwen heeft het daardoor een negatieve lading. Zonde, want ambitie heeft ook te maken met je passie volgen, het waarmaken van dromen, weten wat je wilt en daar tijd en energie insteken. En dat is iets waar we allemaal aandacht aan mogen besteden omdat we daar zoveel voldoening uit halen. Als we onze drijfveren ontdekken en gaan werken vanuit onze kracht merken we dat we meer energie halen uit de dingen die we doen. Het is best lastig om te ontdekken wat je nou echt wilt. Er zijn maar weinig mensen die van jongs af aan al weten wat hun passie is en wat ze willen bereiken. En voor vrouwen is het extra lastig juist omdat ze vaak ten koste van zichzelf het belang van andere mensen voorop stellen. Het is dan ook belangrijk om jezelf echt af te gaan vragen wat je nu kunt en wilt. Want ambitie hebben is mooi, je ambitie waarmaken is nog mooier.

 • Projecten

  Logo Wijze Sprekerslogo Speaqable Via bookingsbureau’s Wijze Sprekers en Speaqable in te huren als dagvoorzitter, spreker, discussieleider. imgres-1 Workshop Be yourself, be a rolemodel© op Artgeganza’s Women Unlimited 2014.
  Cordeals Cordeal voor Cordaid Microkrediet: exclusieve workshop ‘Ambities Waarmaken’ ten bate van het goede doel, wegens succes 2 edities.Pien (Pien Buseman Management): Hierbij schrijf ik graag een aanbeveling voor de workshop van Roos Woltering. Voor onze klant Cordaid heeft zij twee keer een workshop gegeven genaamd ‘Ambities Waarmaken’. De workshop was gericht op ambitieuze vrouwen die zich graag lieten inspireren door Roos en een blik kregen op wie hun rolmodellen zijn, hoe je je doel sneller kan bereiken en wat je sterke kanten zijn. We hebben achteraf ongelofelijk veel positieve reacties ontvangen en zijn dan ook erg blij dat Roos deze workshop voor Cordaid heeft gegeven.
  Event 14 Ambities Waarmaken op Event 14, de evenementen vakbeurs. Mooiwatbloemendoen_Vriendschap_01_0 Op het Lievelingsbloem evenement een korte lezing over de overeenkomsten tussen bloemen en vriendinnen. Lees hier een korte samenvatting van mijn verhaal.
  imgresDe conferentie ‘Hoge hakken, echte banen’ is in het leven geroepen om vrouwen binnen het UWV te helpen om door te stromen naar hogere functies. Het programma bestaat uit workshops en trainingen om deelnemers te inspireren en activeren. Het is voor de vijfde keer dat UWV een dergelijke conferentie houdt. Ruim 500 medewerkers en managers nemen deel aan de dag. Ik verzorgde 7 maart 2014 de workshop Be yourself, be a rolemodel. KLM vliegtuigen Tijdens het onderdeel “She is ambitious” binnen het Young Professional Programma van KLM, heeft Roos een zeer geslaagde middag gehost. Na een presentatie over rolmodellen en wat daar het effect van is, hebben we het gehad over de vrouwelijke gunfactor: Authority vs. Likeabiliy. Als laatste onderdeel van de middag heeft ze penaldiscussie geleid met succesvolle vrouwen binnen KLM. Fleur Moojen