Verhoog je gunfactor

 

Ongemerkt spelen beïnvloedingsstrategieën een grote rol in ons dagelijks leven. Het willen hebben van invloed is een basale behoefte van de mens. Niet alleen om doelen te realiseren, maar vooral om de regie in eigen handen te houden. Daarnaast speelt bij bijna elke interactie tussen mensen gunnen een rol, je krijgt nou eenmaal niet alles wat je ‘verdient’ of waar je ‘recht op hebt’. In deze training bekijken we manieren waarop jij op een eerlijke en prettige manier je gunfactor kunt verhogen zodat je gemakkelijker je doel bereikt en meer regie over het proces behoudt.  Met jouw eigen praktijkvoorbeelden passen wij in de training de beïnvloedingsmechanismen direct toe en kun je jouw eigen stijl uitbouwen. Door een acteur in te zetten, merk je direct hoe jij jezelf kan blijven en tegelijkertijd je gunfactor optimaal kan benutten. Met behulp van de inzichten die je in deze training op doet kun je in je dagelijks werk je contacten optimaliseren.

Programma

  • Gunnen en de gunfactor, hype of wetenschap?
  • Leer onbewuste en automatische processen doorgronden
  • De 6 universele beïnvloedingsmechanismen van Cialdini
  • Reflectie en toepassing Cialdini op eigen context
  • Herkennen en uitbouwen van je eigen stijl
  • Bewuste en onbewuste gedragspatronen
  • De optimale combinatie tussen autoriteit en sympathie
  • Roos van Leary inzetten

Enkele reacties van deelnemers:

Roos geeft je een mooie inkijk in wondere wereld van het beinvloeden. Ik was mij van te voren niet bewust dat gunnen zo belangrijk is. De tips die ik heb gekregen ga ik zeker in zetten op de werkvloer.

Om eerlijk te zijn was ik een beetje sceptisch toen ik naar deze training toe ging. Ik hou helemaal niet van manipuleren. Gelukkig maakte Roos duidelijk dat je ook op een heel eerlijke manier je gunfactor kan verhogen, op een manier die bij mij past. En ik heb erg moeten lachen om alle voorbeelden, wat heb ik me vaak gemakkelijk laten verleiden tot een aankoop zeg. De ‘sale’ zal nooit meer hetzelfde zijn.

Wil je meer lezen over de gunfactor en beinvloeden?