Is

Roos WolteringHi! Mijn naam is Roos Woltering. Sinds april 2009 ben ik eigenaar van dit trainings- en coachingbureau. Ik geef organisaties support op het gebied van samenwerking binnen teams en diversiteit. Vooral tijdens verandertrajecten word ik vaak ingehuurd om zowel de achterblijvers als de hardrenners (en alles er tussen in) te ondersteunen de ontwikkeling zo goed mogelijk te doorlopen.

Ik heb een ambitieprogramma voor de jonge vrouwelijke professional ontwikkeld en ik ondersteun organisaties bij het opzetten van trajecten om vrouwen binnenboord te houden. Ik focus me hierbij niet alleen op de werkende vrouw, maar ook op de werkende man en ik ben hard op zoek naar een manier waarop zij beide hun werk/privé balans succesvol kunnen combineren. Als ik het weet, dan zal ik het zelf ook zeker gaat toepassen, want mijn eigen ‘Toren van Pisa’ staat ook boordevol.

Als tool om deze balans te houden heb ik in 2011 de training / lezing Van Perfectionist naar Optimalist ontwikkeld, om het streven naar onrealistische perfectie los te laten. Meer dan duizend deelnemers hebben inmiddels hun eerste stappen op de weg van de Optimalist gezet. Ik geloof in de noodzaak van kwetsbaarheid. En dat zie je op het podium terug, practise what you preach is een van mijn motto’s. Met enthousiasme, humor en veel bevlogenheid probeer ik de meest kwetsbare onderwerpen op een integere manier bij de keel te pakken om niet meer los te laten.

Ik ben altijd op zoek naar rolmodellen! We hebben ze nodig om alles wat vanzelfsprekend lijkt te doorbreken. Willen we verandering? Dan zullen we voorbeelden moeten creëren die ons het zelfvertrouwen geven dat deze verandering ook mogelijk is! De lezing/workshop die ik heb ontwikkeld: Be yourself, be a role model© gaat me dan ook na aan het hart. Ik geloof er in dat het met rolmodellen zoveel gemakkelijker is om je ambities waar te maken.

Ik ben mij na mijn studie Klinische psychologie aan de Universiteit van Utrecht en mijn werk bij het UMC als docent Communicatieve Vaardigheden bezig gaan houden met het ontwikkelen van talent op de werkvloer. Eerst als assessment psycholoog, waar ik potentieel talent voor multinationals scande en later als trainer en coach. Tijdens deze verschillende werkzaamheden raakte ik meer en meer geïntrigeerd door de onbewuste psychologische principes die in de interactie tussen mensen zo’n belangrijke rol spelen.

Ik publiceer over de onderwerpen die me bezig houden, zo ben ik columnist en psyche deskundige voor VROUW (Telegraaf). Ook heb ik regelmatig items in RTL Boulevard en word ik gevraagd om als expert op te treden in de Rijdende Rechter. Voorheen was ik vaste auteur voor het Management Support Magazine en had ik regelmatig items over man/vrouw verschillen in de ochtendshow van Wild FM.

Ik ben gecertificeerd DISC trainer en ik heb de hogere opleiding Ontwikkelingsgericht Coachen bij het RudyVandamme instituut gevolgd. Mijn trajecten doe ik vaak met fijne collega’s zoals Barbara Schure, Kas Stuyf, Anne van Weeghel en Ruth van der Kam

In de afgelopen jaren mocht ik onder andere met en voor deze mooie organisaties werken:

KLM – Gemeente Zaanstad – ISD Kompas – Cap Gemini – TNO – Colgate – Magazine Opzij – Cordaid Microkrediet – Adecco –  ING – Akzo Nobel  – Kluwer – Reclassering Nederland – VGZ – Management Support – KNMG – Abvakabo – WildFM –  Hogeschool Utrecht – Secretary Management Institute – Kamer van Koophandel – OIG – TU Eindhoven – Psychologie Magazine

Ik heb twee prachtige kindjes, Jack en Lucy Marie, en samen met man Chris, wonen we in Utrecht Oost.

My favourites:

My family, ofcourse favourites!

My family, ofcourse my favourites!

Roos favourite onlineshop

My favourite onlineshop

My favourite social initiative

My favourite social initiative

My favourite heathclub

My favourite heathclub

My favourite cup of tea

My favourite cup of tea

My favourite music

My favourite music

My favourite picture

My favourite picture

My favourite starting artist

My favourite starting artist